Blev inte som tänkt

Nellie blev lämnad på dagis... 1 timme senare än vanligt! 
När jag kom hem så gjorde jag lite ärenden på datorn.
Sen gick jag och la mig i två timmar och vaknade av att det var dax att hämta Nellie.
Alltså så blev det varken någon tvätt eller städning... suck!
Men ibland så blir det bara så.. Speciellt när man bara går hemma som jag.
Man blir slö och lat och jag får då en tendens att skjuta på allting.
Men det ska göras... under dagen :)

Vi gick i alla fall till affären och handlade lite :)
 
A som har jobbat natt sover fortfarande...
Men när han vaknar så väntas det semlor till oss alla tre. Mums!Relationen efter förlossning

Igår var vi på vår sista träff utav föräldrautbildningen och där pratade vi mycket om amningen och relationen mellan oss nyblivna föräldrar. Nu är ju inte jag och Alex där ännu men jag har ju faktiskt vart där en gång.. även fast den relationen var väldigt speciell och inte alls som min och Alex kärleksrelation är.. 
 

Alla vet ju eller förstår att det blir en omställning när man blir föräldrar och har ett litet barn att ta hand om. Man får sömnbrist (många tacklar det bättre än andra) vilket resulterar i att man bli lättirriterad/lättretad, man orkar inte lika mycket och man får svårt för att koncentrera sig.. Om man dessutom ammar så kan i princip hela dagen gå ut på att man bara ammar - att man är ett med barnet. Man har lixom inte tid till annat än att just amma.. Och där har pappan en viktig roll - att då hjälpa till med det andra hushållssysslorna + att pappan förmodligen arbetar största delen utav dagen också... Detta resulterar i att pappan kanske upplever det som att han är den som gör allting och att mamman har det bra och bara kan vara med barnet hela tiden... Kan tänka mig att en del pappor känner så..

Och samtidigt så har vi mammor en vilja om att faktiskt hjälpa till och låta pappan ta hela lastet med jobb, handling, städning och tvätt osv.. Vilket kan göra oss stressade och få dåligt samvete osv..
 
Allting handlar om att balansera.. Men det viktigaste är nog att prata med varandra. Vara öppna och ärliga och verkligen lägga ord på vad man känner , tycker och tänker.. För att båda ska få förståelse och få höra sin partner på ett verbalt sätt förklara att det är något som gör henne/honom ledsen eller att det är något som personen gör som man starkt uppskattar och blir glad utav! Man ska ju trots att man blivit föräldrar och ett nytt liv startar - bevaaara sin relation till sin kära och hålla kärleken vid liv..
 
Det är så mycket när man får baarn - som förändras.. Jag kan babbla på i evigheter och det finns många saker som är viktiga att tänka på och som är värdiga att ta upp. Vill ni hjälpa mig? Kanske är ni också föräldrar och har upplevt detta eller något annat ni stött på som nyblivna föräldrar? Eller vad tror ni som inte är där än? - Vad kan vara värt att tänka på för att bevara relationen mellan man och kvinna? 
 
 
 
 Dagis, tvätt och städ..

Så kommer min förmiddag att se ut. Men först ska Nellie hoppa in i duschen, vi ska blåsa hennes hår och klä på henne rena kläder. Seen ska jag gå med henne till dagis :) När jag kommer hem så ska jag ladda en maskin och lägga mig och vila en timme eller två.. Till sist ta diskhögen och sen hämta lillfisan igen...
 
Resten utav dagen är oplanerad.
 
Just nu sitter jag och försöker luska ut ett umgänges schema för Nellie och hennes pappa. Något som passar oss alla. Det lutar åt att det får bli varje måndag till tisdag - för att ha en bestämd och fast dag. Dessutom är det roligare att kunna svara på henne på hur lång tid det är kvar tills hon ska till sin pappa - än att svara att man inte vet eller att man får se osv.. 
 
44 dagar kvar till beräknad förlossning...
 
 
Det finaste jag har!
 
 Vecka 34, 48 dagar kvar..

Åh gud vad vi längtar. Och nu börjar jag komma in i det här boandet/fixandet inför bebis. Vill gärna ordna allting, tvätta alla hans grejer, bädda ur, bädda i och bädda om. Haha.. Men orken räcker inte riktigt till. Men i helgen har vi att göra. Speciellt i morgon. Då ska vi fixa och städa inför besiktning utav lägenheten. Som jag skrev tidigare så är bebis BB väska packad. Han behöver ju inte så mycket mer än ombyten. Skickade med två nappar, blöjor och våtservetter också. Jag vet att på BB vårdavd får man blöjor. Men om allting går bra denna gången så kommer vi sova med bebisen på BB hotellet och där vet jag inte riktigt hur det fungerar med det. Så lika bra att ta med :)
 
 
 
 
 
 
 
 BB väskan

Har packat lillens väska inför förlossningen och BB. Nu är det bara min kvar. 
Känns som att jag fått hjärnsläpp. Något jag glömt? 
 
* Kläder te.x. mysbyxor, amningslinne, amningsbh, nattlinne..
* Bekvämta trosor
* Hygienartiklar så som duschgrejer, tandkräm, tandborste, deo osv.. 
* Egna bindor
* Mjukt toalettpapper
* Hårtoffsar
* Amningsinlägg
* Lypsyl
* Nässpray
* Mobil + laddare
* Kamera + laddare + extra minneskort.
* Parkeringspengar
* Plånbok
* JournalerBarnmorskebesök vecka 32

I onsdags var vi hos barnmorskan.
Hjärtljuden, blodtrycket och sf måttet m.m. var bra.
Allting förutom mitt järnvärde. Kommer nog aldrig få upp det.
Spelar ju ingen roll hur mycket tabletter och järnrik mat jag äter.
Hoppas inte att det blir värre de sista veckorna i alla fall. =)
 
Dessutom trodde barnmorskan att lillemannen är fixerad nu :)Vecka 28 vs 31

 
 
 
Magen har växt ganska rejält :P likaså jag... 
 
Vi bara går och väntar och väntar nu...
 
 
 Jättedåligt..

Det har blivit väldigt dåligt med uppdateringar här, jag vet. 
Men det kommer att bli bättre. Kommer ju sådanna perioder, ni vet.
 
Men här rullar allting på. Jag är i vecka 31 idag. 
Igår flyttade våran fina och underbara kisse hem till oss.
Och ikväll är vi bortbjudna hem till A mormor och morfar på "kusinträff + respektive". :)
 
Jag kikade in för att visa er hur fiin hon är, våran lilla tjej.
(Nellie kommer hem på söndag och ska då få bestämma ett namn)